Fettsuging - Mage - Lår

Fjerning av overflødig fett under huden i spesifikke områder; som regel lår, rumpe, mage,…

Fettsuging er en prosedyre som forbedrer kroppens konturer og form ved å fjerne overflødig fett under huden i spesifikke områder; som regel lår, rumpe, mage, armer og hals/dobbelthake.

I spesielle tilfeller kan fettsuging også benyttes ved fettansamlinger på innsiden av knær eller på ryggen. Fettsuging kan også brukes i kombinasjon med bodylift, bukplastikk, overarmsplastikk og lårplastikk.

Selve fettsugingen utføres gjennom små hudsnitt med tynne kanyler. Først sprøytes det inn en saltvannsblanding for å løse opp fettvevet. Blandingen har dessuten lokalbedøvende virkning og reduserer blødningen i fettvevet. Kanylene er koblet til en undertrykksbeholder, og fettet suges ut i takt med at disse føres frem og tilbake under huden.

Husk at fettsuging ikke er noen form for slankemetode. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner, og det er derfor viktig at overvektige pasienter slanker seg før de gjennomgår operasjonen.

Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av lokale forhold samt omfanget, og inngrepet foregår vanligvis i full narkose. Mindre fettsuginger kan imidlertid foretas med lokalbedøvelse. Man kan reise hjem allerede samme dag.


Fettsuging - Før operasjonen

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vannn inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner.

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje før du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe).

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte med disse senest 2 uker før operasjonen.

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før, og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unnngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Fettsuging - Etter operasjonen

Ring klinikken

Ring klinikken dersom du har spørsmål etter operasjonen.

 

Røyking

Er ikke tillatt 2 uker etter inngrepet.

 

Ro og hvile

Du skal holde deg mest mulig i ro og hvile det første døgnet.

 

Smertestillende medisiner

Tas som ordinert av kirurgen.

 

Sting fjernes vanligvis etter én uke.

 

Kompresjonsplagg

Du skal bruke kompresjonsplagg i 4-6 uker, eller så lenge operasjonsområdet er hovent.

 

Trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker. Trening uten begrensninger kan gjenopptas etter 6 uker.

 

Fettsuging - Komplikasjoner

Blødning

Blant sjeldent forekommende komplikasjoner er blødning en av de vanligste. Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter operasjonen. Området vil hovne opp og kan bli smertefullt. Behandlingen vil vanligvis bestå av kompresjon og noen ganger er det nødvendig med reoperasjon.

Infeksjon

Rutinemessig gis antibiotika som infeksjonsforebyggende tiltak før operasjonen. Infeksjoner er således et sjeldent et problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg som regel innenfor den første uken etter operasjon. Infeksjonen viser seg vanligvis ved økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsstedet. Man kan også utvikle feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika.

Serom

I enkelte tilfeller kan det samle seg sårvæske under huden på operasjonsstedet. Væsken kan lett fjernes med en tynn kanyle. Endring i hudfølelse Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg på operasjonsstedet. Den kan være redusert, men også bli helt borte. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder, men endringen i hudfølelse kan også vedvare.

Smerter

Operasjonsområdet vil være ømt og man kan ha lette til moderate smerter som kan forverres ved bevegelse. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men kan hos enkelte pasienter kan vare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem, og du vil få resept på smertestillende dersom du har behov for det

Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner mesteparten av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før huden blir normal igjen. Så lenge huden er hoven anbefales det å bruke kompresjonsplagg. Det gjelder imidlertid kun det området som er blitt fettsuget og ikke området hvor fettet er injisert.

Blåmerker

Det er ikke uvanlig at det kan oppstå blåmerker på operasjonsstedet. Dette skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner spontant i løpet av få uker.

Fettsuging - Oppfølgning

For oss er det avgjørende at du føler deg trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at disse utvikler seg.

Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du som velger å gjennomføre en fettsugingsprosedyre hos oss skal føle deg trygg på forløpet og få svar på eventuelle spørsmål.

Fettsuging - Priser

Fettsuging uten MVA / med MVA
Hals (dobbelthake)  17 000,- / 21 250,-
Bryst (gynekomasti) 25 000,- / 31 250,-
Ryggputer  20 000,- / 25 000,-
Mage – hele  27 000,- / 33 750,-
Mage – nedre  20 000,- / 25 000,-
Midje ("love handles")  26 000,- / 32 500,-
Overarmer  22 000,- / 27 500,-
Lår – innside  21 000,- / 26 250,-
Lår utside – ridebukser  23 000,- / 28 750,-
Knær  16 000,- / 20 000,-
Pubis/Venusberg  15 000,- / 18 750,-
Forming av rumpe (u/fettransplantasjon)  26 000,- / 32 500,-
Tilleggsområder  50 % AVSLAG  
Tillegg for WAL-metode 5.000,- kr