Fettransplatasjoner har blitt utført lenge, men har blitt mer populært de senere årene. Ved inngrepet gjøres en fettsuging av egnet sted på kroppen før fettet injiseres på ønsket sted for å oppnå bedre fylde og kontur. I ansiktet brukes inngrepet for å skape mer volum over kinnben og i lepper, samt for å behandle furen mellom nesevingen og munnviken og i områdene rundt øynene.

I tillegg til økt volum har fettet vist seg å kunne foryngre huden ved å redusere rynker og fine linjer. Det brukes derfor også ofte i tillegg til ansiktsløft og andre kosmetiske ansiktsprosedyrer.

Fettes hentes gjerne fra mage eller lår. Transplantatet renses deretter for blod og vevsvæske og injiseres i kroppen. Man bruker fine nålespisser til dette. Fettcellene fordeles i små kanaler i mange lag så de overlever ved å få næring fra det omkringliggende vevet, og blir en del av vevet de injiseres i. Rundt halvparten av fettcellene overlever, og det er derfor ofte behov for å gjenta behandlingen etter noen måneder for å oppnå ønsket resultat.

Fettransplantasjon utføres som regel i narkose, men gjelder det mindre områder kan også lokalbedøvelse brukes. Varigheten avhenger av omfanget, og du kan reise hjem samme dag.

Før operasjonen

Ansikt fettransplantasjon - Før operasjonen

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vann inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner.

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje hjemme innen du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe).

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner skal du slutte senest 2 uker før operasjonen.

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Etter operasjonen

Ansikt fettransplantasjon - Etter operasjonen

Ring klinikken

Har du spørsmål kan du rette henvendelse direkte til klinikken.

Røyking

Røyking er ikke tillatt 4 uker etter inngrepet.

Ro og hvile

Du må holde deg mest mulig i ro og hvile det første døgnet etter inngrepet.

Smertestillende medisiner

Smertestillende medisiner tas som ordinert av kirurgen.

Dusjing

Du kan dusje dagen etter operasjonen.

Sting

Dersom det er sting som skal fjernes gjøres dette vanligvis etter 1 uke.

Kompresjonsplagg

Du må bruke kompresjonsplagg på fettsugingsområdet så lenge operasjonsområdet er hovent eller etter nærmere anvisning fra plastikkirurgen.

Lett trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker. Trening uten begrensninger kan gjenopptas etter 6 uker.

Komplikasjoner

Ansikt fettransplantasjon - Komplikasjoner

Blødning

Blant sjeldent forekommende komplikasjoner er blødning en av de vanligste. Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter operasjonen. Området vil hovne opp og kan bli smertefullt. Behandlingen vil vanligvis bestå av kompresjon og noen ganger er det nødvendig med reoperasjon.

 

Infeksjon

Rutinemessig gis antibiotika som infeksjonsforebyggende tiltak før operasjonen. Infeksjoner er således et sjeldent et problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg som regel innenfor den første uken etter operasjon. Infeksjonen viser seg vanligvis ved økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsstedet. Man kan også utvikle feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika.

 

Serom

I enkelte tilfeller kan det samle seg sårvæske under huden på operasjonsstedet. Væsken kan lett fjernes med en tynn kanyle.

 

Endring i hudfølelse

Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg på operasjonsstedet. Den kan være redusert, men også bli helt borte. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder, men endringen i hudfølelse kan også vedvare.

 

Smerter

Operasjonsområdet vil være ømt og man kan ha lette til moderate smerter som kan forverres ved bevegelse. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men kan hos enkelte pasienter kan vare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem, og du vil få resept på smertestillende dersom du har behov for det

 

Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner mesteparten av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før huden blir normal igjen. Så lenge huden er hoven anbefales det å bruke kompresjonsplagg. Det gjelder imidlertid kun det området som er blitt fettsuget og ikke området hvor fettet er injisert.

 

Blåmerker

Det er ikke uvanlig at det kan oppstå blåmerker på operasjonsstedet. Dette skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner spontant i løpet av få uker.

 

Ujevnheter

Det er ikke helt uvanlig at huden kan bli noe ujevn på området som har blitt fettsuget. Hvis dette skyldes en ujevn fordeling av underhudsfettet kan man evt forsøke å korrigere dette med en ny mindre fettsuging. Det anbefales imidlertid å vente minst 1 år før man gjør korreksjoner idet denne type ujevnheter gjerne blir betydelig bedre spontant.

 

Arr

I begynnelsen vil arrene være røde og hovne men over måneder blir de vanligvis gradvis lysere og mykere. Enkelte danner dessverre arr som kan bli mindre pene.

 

Oppfølgning

Ansikt fettransplantasjon - Oppfølgning

Ved Oslo Privatklinikk er det avgjørende for oss at du føler deg helt trygg etter operasjonen.

Vi oppfordrer deg derfor til også å ta kontakt utenfor avtalte kontroller dersom det er noe du lurer på. Da slipper du å gå rundt å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Du vil etter operasjonen bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken slik at du føler deg trygg på forløpet og får svar på eventuelle spørsmål.

Ansiktsoperasjoner - Priser
Ansikt  uten MVA / med MVA
Øvre øyelokk  15 000,- / 18 750,-
Nedre øyelokk  20 000,- / 25 000,-
Øvre og nedre øyelokk samtidig  29 000,- / 36 250,-
Neseplastikk – åpen  46 000,- / 57 500,-
Utstående ører  20 000,- / 25 000,-
Utstående ører med EarFold  15 500,- / 19 375,-
Øreflippreduksjon 

7 000,- én side / 8 750,-

12 000,- begge sider / 15 000,-

Revnet øreflipp 

5 000,- én side / 6 250,-

7 500,- begge sider / 9 375,-

Øreflippkorreksjon etter stor piercing 

6 000,- én side / 7 500,-

10 000,- begge sider / 12 500,-

Fettransplantasjon  fra 18 000,- / 22 500,-
Leppeløft fra 18 000,- / 22 500,-
Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Påkrevd
Påkrevd