Panneløft – Øyebrynsløft

Huden i pannen og rundt øynene synker nedover etter hvert som aldringsprosessen fortsetter, og er et av de sikreste tegnene på økt alder. Øyebrynsposisjonen synker, at huden på øvre øyelokk faller sammen og man får tunge øyelokk som i enkelte tilfeller kan blokkere for deler av synsfeltet. Mange som oppsøker plastisk kirurg med ønske om øyebrynsløft/øyelokkplastikk også ha behov for et panneløft.

Etter en grundig konsultasjon blir det satt opp en operasjon som tar rundt to timer. Operasjonen foregår i full narkose. Det finnes flere operasjonsmetoder; åpen tilgang med snitt i hodebunnen eller fremre hårfeste, eller kikkhullsteknikk. Uavhengig av valgt metode løsner man huden fra pannen ned til øyehulen. Musklene mellom øyebrynene som trekker disse nedover og skaper den såkalte sinnarynken kan fjernes under inngrepet. Pannehuden vil løftes til øyebrynet har ønsket nivå.

Før operasjonen

Panneløft – Øyebrynsløft - Før operasjonen

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vann inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner

 

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje hjemme før du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe).

 

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner skal du slutte senest 2 uker før operasjonen.

 

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

 

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Etter operasjonen

Panneløft – Øyebrynsløft - Etter operasjonen

Ring kirurgen

Etter hjemreise kan du ringe direkte til kirurgen som har operert deg det første døgnet ved behov.

 

Ring klinikken

Har du spørsmål dagen etter bes du rette henvendelse til klinikken.

 

Ro og hvile

Du skal holde deg mest mulig i ro og hvile det første døgnet. Hodet bør være høyt plassert.

 

Smertestillende medisiner

Smertestillende medisiner tas som ordinert av kirurgen.

 

Sting

Hvis det er sting som skal fjernes gjøres det vanligvis etter én uke. Enkelte ganger brukes det stifter i hodebunnen som fjernes på samme tidspunkt.

 

Trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker. Trening uten begrensninger kan du starte med etter 6 uker.

Komplikasjoner

Panneløft – Øyebrynsløft - Komplikasjoner

Blødning

Blødning er en av de vanligste komplikasjoner etter kirurgi. Det er imidlertid kun i få prosent det skjer. Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timer etter operasjonen. Operasjonsområdet vil hovne opp og kan bli smertefullt. Det kan da i noen tilfeller være nødvendig med en kortvarig re-operasjon der man åpner såret, stopper blødningen og syr sammen igjen.

 

Infeksjon

Rutinemessig gis antibiotika som infeksjonsforebyggende tiltak før operasjonen. Infeksjoner er således et sjeldent et problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg somregel innenfor den første uken etter operasjon. Infeksjonen viser seg vanligvis ved økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsstedet. Man kan også utvikle feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika.

 

Endring i hudfølelse

Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg i operasjonsområdet. Den kan være redusert, men også bli helt borte. Særlig utsatt er et mindre område mer baktil i hodebunnen. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder, men endringen i hudfølelse kan vedvare.

 

Smerter

Operasjonsområdet vil være ømt og man kan ha lette til moderate smerter som vil kunne forverres ved bevegelse. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men hos enkelte pasienter kan det vedvare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem og du vil få resept på smertestillende dersom du har behov for det

 

Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner mesteparten av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før huden blir normal igjen.

 

Arr

I begynnelsen vil arrene være røde og litt hovne, men over måneder blir de vanligvis gradvis lysere og mykere. Enkelte danner dessverre arr som kan bli mindre pene.

Hårtap rundt arrene kan også forekomme. Dette er vanligvis forbigående, men kan noen ganger være permanent.

Spør din kirurg om arrdannelse ved konsultasjonen.

Forsinket tilheling og tap av hudområde kan forekomme og er ofte relatert til underliggende årsaker med redusert blodsirkulasjon i hud, som røyking eller sukkersyke. I sjeldne tilfeller kan denne typen komplikasjoner kreve en korreksjon med hudtransplantasjon

 

Skade på ansiktsnerven

Skade på ansiktsnerven kan forekomme i enkelte tilfeller. Den kan resultere i delvis tap av bevegelse og et ” usymmetrisk ” utseende av pannen. I sjeldne tilfeller kan skaden bli permanent.

 

Andre mulige komplikasjoner

Liten forskjell i utseende mellom høyre og venstre side av pannen.

Oppfølgning

Panneløft – Øyebrynsløft - Oppfølgning

Ved Oslo Privatklinikk er det avgjørende for oss at du føler deg helt trygg etter panneløftoperasjonen.

Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du som velger å gjennomgå et panneløft føler deg trygg på forløpet og får svar på eventuelle spørsmål.

Ansiktsoperasjoner - Priser
Ansikt  uten MVA / med MVA
Øvre øyelokk  15 000,- / 18 750,-
Nedre øyelokk  20 000,- / 25 000,-
Øvre og nedre øyelokk samtidig  29 000,- / 36 250,-
Neseplastikk – åpen  46 000,- / 57 500,-
Utstående ører  20 000,- / 25 000,-
Utstående ører med EarFold  15 500,- / 19 375,-
Øreflippreduksjon 

7 000,- én side / 8 750,-

12 000,- begge sider / 15 000,-

Revnet øreflipp 

5 000,- én side / 6 250,-

7 500,- begge sider / 9 375,-

Øreflippkorreksjon etter stor piercing 

6 000,- én side / 7 500,-

10 000,- begge sider / 12 500,-

Fettransplantasjon  fra 18 000,- / 22 500,-
Leppeløft fra 18 000,- / 22 500,-
Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Påkrevd
Påkrevd