Brystreduksjon - Pris | Kriterier | Informasjon - Plastikkirurgi

Hva er en brystreduksjon? 

Tunge bryst – brysthyperplasi – er ofte medfødt, men kan også oppstå i forlengelse av graviditet og amming eller som en direkte konsekvens av overvekt. Brysthyperplasi vil ofte være ledsaget av hengende brystform med lavere plassering av brystvortene. Ved en brystreduksjon vil brystenes volum og tyngde reduseres, og brystvorten vil løftes. Dette gir et strammere og mer estetisk utseende til hele brystet. 

 

Hvordan foregår en brystreduksjon? 

Ved en brystreduksjon fjernes en del av brystkjertelen samt underhudsfett og overskuddshud på brystet. Samtidig vil brystvortene løftes slik at de får en mer sentral plassering på brystet, samt en finere form. Inngrepet kan også kombineres med fettsuging for å oppnå et bedre kosmetisk resultat.

Det finnes flere forskjellige teknikker ved brystreduksjoner. Karakteristisk for alle metodene er imidlertid at de medfører arr på brystene. Alle kvinner vil som et minimum få arr rundt brystvorte-området og i midtlinjen under brystvortene ned til folden under brystet. Enkelte vil også få arr i folden under brystet. Arrutbredelsen vil avhenge av hvor mye hud som fjernes, og arrene blir vanligvis pene over tid.

Selve operasjonen har en varighet på 2-3 timer, avhengig av omfanget. Inngrepet foregår i full narkose, og du kan reise hjem allerede samme dag.

 

Her er en tilbakemelding fra en av våre pasienter som utførte brystreduksjon: 

"Etter 3 år med ønske om brystreduksjon med løft gikk jeg til konsultasjon på Oslo Privatklinikk hos Dr. Bjørn Brøndmo. Jeg følte at ønsket mitt ble møtt i trygge omgivelser, og at hele teamet passet på meg fra jeg kom inn, til jeg ble fulgt ut. Ville aldri operert meg hos hvem som helst, noe jeg står fast på i dag. Denne klinikken gir resultater i trygge omgivelser både før, under og etter operasjon."

Brystreduksjon kriterier

Hvem kan få brystreduksjon?

En brystreduksjon kan være nyttig for veldig mange som sliter med store eller tunge bryster, uavhengig av kjønn.

Det stilles imidlertid visse kriterier for hvem som kan gjennomgå operasjonen. La oss se nærmere på disse.

Brystreduksjon og BMI
Blant våre mest sentrale brystreduksjon kriterier, er at pasienten ikke er overvektig. Skal du kunne oppnå et godt resultat rent kosmetisk, bør du ha en Body Mass Index (BMI) som er lavere enn 27.

Du kan med andre ord få en brystreduksjon med BMI på for eksempel 26,5 eller 26,9, men ikke om BMI-en er på 27 eller høyere. Du kan enkelt regne ut din BMI her.

 

Brystreduksjon for kvinner

Mange kvinner opplever at brystene er for store og tunge, noe som kan by på utfordringer med tanke på fysisk aktivitet og det å finne BH i riktig størrelse. Mange får også vondt i rygg, nakke eller skuldre fordi brystene er tunge eller påvirker holdningen.

Det er særlig vanlig å oppleve disse problemene i etterkant av graviditet og amming, eller når man blir eldre. Med brystreduksjon vil mange kvinner oppleve at problemene blir færre eller at de forsvinner helt.

Merk deg likevel at det anbefales å utsette eventuell brystreduksjon til etter at du har fått barn, dersom du planlegger graviditet i nærmeste fremtid.

Brystreduksjon for menn

Det tilbys også brystreduksjon menn kan dra nytte av. Særlig menn som har gjennomgått et større vekttap kan oppleve å ha overflødig fettvev på brystet. Dette kan oppleves plagsomt eller sjenerende, og noen opplever at huden under brystene får skader.

Med en brystreduksjon kan dette fettet fjernes, samt overflødig hud i området. Merk deg at brystreduksjon for menn ikke er det samme som operasjon av gynekomasti (forstørrede brystkjertler).

Før operasjonen

Brystreduksjon - Før operasjonen

 

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vann inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner. Faste inkluderer mat, vann, kaffe og te. 

 

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje hjemme før du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe). Det er viktig at du ikke har på deodorant, sminke, bodylotion eller andre kremer. Du må også sørge for at du ikke har på neglelakk. Vær vennlig å fjerne alle sminker, piercinger og klokke før du ankommer klinikken. 

 

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte senest 2 uker før operasjonen.

 

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

 

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før, og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

 

Etter operasjonen

Brystreduksjon - Etter operasjonen

 

Ring kirurgen

Etter hjemreise kan du ringe direkte til kirurgen som har operert deg det første døgnet ved behov. Det er svært viktig for oss at pasienten føler seg trygg etter operasjonen. 

 

Ring klinikken

Har du spørsmål dagen etter bes du rette henvendelse til klinikken. Vårt telefonnummer er 22 69 07 00. 

 

Ro og hvile

Du skal holde deg mest mulig i ro og hvile det første døgnet.

 

Smertestillende medisiner

Smertestillende medisiner tas som ordinert av kirurgen.

 

Dren

Dren brukes kun ved spesielle tilfeller. Drenene fjernes når det kommer tilstrekkelig lite væske per døgn. Vi anbefaler at de fjernes ved klinikken, men har du lang reisevei kan dette gjøres av din fastlege.

 

Dusjing

Du kan som regel dusje etter 3 dager.

 

Sting

Det brukes vanligvis tråd som løser seg opp, slik at det ikke er behov for å fjerne sting. Er det sting som skal fjernes gjøres dette vanligvis etter én uke.

 

Taping

Arret skal tapes så lenge det er rosa. Du kan dusje med tapen og bare skifte denne når den løsner spontant. Normalt vil det gå 3-6 måneder før arret blekner.

 

Sports-BH

Du skal bruke sports-BH døgnkontinuerlig i 6 uker eller så lenge brystene er hovne. I noen tilfeller anbefaler vi at du bruker brystbind i samme periode som du har på sports-BH.

 

Lett trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker.

 

Trening uten begrensninger

Trening uten begrensninger kan gjenopptas etter 6 uker.

 

Soling

Du bør unngå direkte soleksponering på arrene det første året for å unngå pigmenteringsforstyrrelser og oppnå et penest mulig sluttresultat.

 

Komplikasjoner

Brystreduksjon - Komplikasjoner

 

Blødning

Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter operasjonen. Operasjonsområdet vil hovne opp og kan bli smertefullt. Det kan i noen tilfeller være nødvendig med en reoperasjon.


Infeksjon

Pasienten får antibiotika for å forbygge infeksjon. Infeksjoner er derfor sjeldent et problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg som regel innenfor den første uken etter operasjon.

Infeksjonen viser seg vanligvis ved økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsstedet. Man kan også få feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika. I enkelte tilfeller kan det bli nødvendig å fjerne silikonprotesen.


Serom

I enkelte tilfeller kan det samle seg sårvæske under huden i operasjonsområdet. Væsken kan lett fjernes med en tynn kanyle.


Endring i hudfølelse

Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg på brystene. Den kan være redusert, men også bli helt borte. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Dette forekommer også i svært sjeldne tilfeller i brystvorteområdet. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder, men endringen kan vedvare.


Smerter

Brystene vil være ømme og man har lette til moderate smerter som forverres ved bevegelse. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men hos enkelte pasienter kan de vare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem, og du vil få resept på smertestillende medisiner om du har behov for det.


Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner størstedelen av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før hevelsen har gått tilbake. Så lenge huden er hoven anbefales det å bruke kompresjonsplagg.


Blåmerker

Det er vanlig med blåmerker på operasjonsstedet. Dette skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner i løpet av få uker.


Arr

I begynnelsen vil arrene være røde og hovne, men over måneder blir de vanligvis gradvis lysere og mykere. Enkelte danner dessverre arr som kan bli mindre pene.


Strekkmerker

Det kan unntaksvis oppstå strekkmerker på brystene etter en brystforstørrelse.

 

Asymmetri

De fleste kvinner har en viss grad av brystasymmetri fra naturens side. Det kan være sideforskjell både hva angår størrelse, form og plassering av brystvorteområdet. Det er derfor ikke uvanlig at man ikke oppnår full symmetri etter en brystforstørrelse.


Graviditet og amming

Sett over et helt liv vil kvinnens bryster gjennomgå en gradvis forandring. Spesielt i forbindelse med graviditet og amming forandrer brystene seg relativt mye med hensyn til form, fylde og fasthet. En brystforstørrelse vil sjeldent påvirke kvinnens evne til å amme.

 

Oppfølgning

Brystreduksjon - Oppfølgning

 

Ved Oslo Privatklinikk er det avgjørende for oss at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Etter brystreduksjonen kan du kontakte kirurgen din dersom du har noen spørsmål. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du føler deg trygg på forløpet og får svar på eventuelle spørsmål.

Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Klikk her for priser Bestill konsultasjon
Påkrevd
Påkrevd