Rumpeforstørrelse | Brazilian Buttlift | BBL

Hva er rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL?

Noen kvinner opplever at de ikke klarer å øke volumet i hofte- og rumpepartiet selv om de har et godt treningsprogram og et sunt kosthold. Andre kvinner ønsker generelt mer volum på rumpa, og en "timeglassfigur". I begge tilfeller kan brazilian buttlift (BBL) være en god løsning. 

Når vi utfører rumpeforstørrelse/BBL bruker vi fett fra andre steder på kroppen for å øke rumpas volum. I tillegg til større rumpe, vil man kunne oppnå en mer feminin, "curvy" figur som ser naturlig og harmonisk ut. Vi er svært opptatt av et naturlig resultat, derfor bruker vi god tid på å forstå pasientens ønsker, og for å bli enige om hvilke resultater man kan forvente.

Vi legger aldri ut før/etter-bilder av pasienter som har fått utført rumpeløft/BBL hos oss, men vi viser gjerne tidligere resultater når pasienter er på konsultasjon. 

 

Hvordan foregår en rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL operasjon? 

For et tilfredsstillende resultat må pasienten ha tilstrekkelig med underhudsfett til å kunne tilføre volum. Normalt transplanteres 400-1200 ml fettvev totalt. I noen få tilfeller vil prosedyren måtte gjentas mer enn én gang før ønsket resultat oppnås. Rundt 25% av fettvevet som transplanteres vil absorberes av kroppen, resten av volumet vil være permanent og variere i størrelse ved normal vektøkning/vekttap.

Operasjonen foregår i full narkose. Fettcellene hentes ut ved vanlig fettsugingsteknikk med undertrykks-kanyler gjennom små åpninger i huden. Deretter sprøytes fettcellene inn i setepartiet igjen med tynne kanyler gjennom mange små tettliggende kanaler under huden.

 

Hvem egner seg til rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL?

Dersom du ønsker mindre fett på enkelte steder av kroppen, i tillegg til mer volum i rumpepartiet, egner du deg godt til rumpeforstørrelse/BBL. Dersom man er svært slank, spesielt i mage-, lår- og ryggpartiene, kan det være vanskelig, i og med at det vanskeligere å finne sted å ta fett fra. Det er også generelt ønsket at pasienten har hatt og vil fortsette å ha en relativt stabil vekt med lite ekstreme svingninger.

Alle har forskjellige kroppsformer og hofteformer, derfor blir man med kirurgen enig om hva man kan gjøre for å få det beste resultatet utifra de eksisterende forutsetningene. 

 

Hvilke risikoer finnes ved rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL? 

Som med alle andre kirurgiske inngrep, er det også risikoer som er knyttet til rumpeforstørrelse/BBL. Rumpa/hoftepartiet er en essensiel del av kroppen når det gjelder alle hverdagslige aktiviteter - alt fra å sitte, til å gå/trene. Det er viktig at pasientene gjør seg kjent med de sjeldne, men eksisterende, risikoene assosiert med rumpeforstørrelse/BBL. Pasientene vil få all informasjon av sine kirurger før og etter inngrepet. 

 

Hva er lurt å vite før man bestemmer seg for å utføre en rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL? 

  • Resultater. Etter et rumperforstørrelse/BBL inngrep vil du kunne se resultatene umiddelbart. Det vil selvsagt være hevelser osv., men i utgangspunktet kan man se resultatet umiddelbart etter operasjonen. 
  • Restitusjon. Det er svært viktig at pasientene som utfører rumpeforstørrelse/BBL er innstilt på å slappe av i ukene etter operasjonen. God restitusjon gir ikke bare finere resultater, men minsker risikoen for komplikasjoner. Pasienter kan trene lett etter 2-3 uker, og returnere til full trening etter 6 uker. 
  • Helse. Friske pasienter (og ikke-røykere) er de som egner seg best til rumpeforstørrelse/BBL inngrep. 
  • Inngrepet. Operasjonstiden til et rumpeløft/BBL er på rundt 3 timer, avhengig av omfanget. Man må ha noen rundt seg det første døgnet, og kan ikke kjøre hjem selv. 

 

Hvorfor utføre rumpeforstørrelse/brazilian buttlift/BBL på Oslo Privatklinikk? 

Mange tror at man må reise til utlandet (spesielt Tyrkia) for å utføre rumpeforstørrelse/BBL. Men man må være forsiktig! Det finnes mange skrekkhistorier fra pasienter som har dratt til utlandet for BBL-inngrep og fått svært dårlige resultater som senere har ført til komplikasjoner.

Det er svært viktig å velge seriøse aktører når det kommer til alle plastikkirurgiske inngrep, og dette gjelder også selvsagt rumpeforstørrelse/BBL. Kirurgene på Oslo Privatklinikk har opparbeidet svært mye erfaring i rumpeforstørrelse/BBL de siste årene, og har fått god kunnskap om hvordan det gjøres på best mulig måte. I tillegg bruker vi på Oslo Privatklinikk alltid det nyeste av medisinsk utstyr og maskiner. 

Vi er svært opptatt av naturlige og harmoniske resultater. På konsultasjonen prøver vi å nøye forstå pasientens ønsker og forventninger, men også forklare hvilke resultater som er realistiske.

 

Hva sier våre pasienter? Her er en tilbakemelding fra en av våre pasienter som utførte brazilian buttlift hos oss:

"Jeg vurderte en BBL operasjon i utlandet, men ombestemte meg og valgte OPK basert på konkurransedyktig pris og den faglige bakgrunnen til Dr. Mesic. Følte meg ivaretatt både før og etter operasjon, resultatet er helt fantastisk og 20 år med komplekser er borte! Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette tidligere... Kan trygt anbefale klinikken og kommer selv til å dra tilbake i fremtiden."

 

Før operasjonen

Brazilian Buttlift - BBL - Før operasjonen

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vannn inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner.

 

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje før du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe).

 

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte med disse senest 2 uker før operasjonen.

 

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

 

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før, og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unnngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Etter operasjonen

Brazilian Buttlift - BBL - Etter operasjonen

Ring kirurgen

Har du spørsmål dagen etter bes du rette henvendelse til klinikken.

 

Røyking

Er ikke tillatt 4 uker etter inngrepet.

 

Smertestillende medisiner

Tas som ordinert av kirurgen.

 

Sting

Dersom det er sting som skal fjernes gjøres det vanligvis etter én uke.

 

Kompresjonsplagg

Du skal bruke kompresjonsplagg på donorområdene i 4-6  uker, eller så lenge områdene er hovne.

 

Lett trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker.

 

Trening

Trening uten begrensniger kan gjenopptas etter 6 uker.

Komplikasjoner

Brazilian Buttlift - BBL - Komplikasjoner

Blødning

Blant sjeldent forekommende komplikasjoner er blødning en av de vanligste. Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter operasjonen. Området vil hovne opp og kan bli smertefullt. Behandlingen vil vanligvis bestå av kompresjon og helt unntaksvis er det nødvendig med en reoperasjon.

 

Infeksjon

Rutinemessig gis antibiotika som infeksjonsforebyggende tiltak før operasjonen. Infeksjoner er således et sjeldent problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg som regel innenfor den første uken etter operasjon. Infeksjonen viser seg vanligvis med økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsområdet. Man kan også utvikle feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika.

 

Serom

I enkelte tilfeller kan det samle seg sårvæske under huden på operasjonsstedet. Væsken kan lett fjernes med en tynn kanyle.

 

Fettvevsnekroser/oljecyster

I tilfeller hvor mengden av fettvev som transplanteres overskrides av områdets evne til å integrere transplantatet, vil man kunne oppleve at noe av fettvevet ikke overlever og omdannes til oljefylte cyster som noen ganger må tappes gjennom et stikk i huden. Svært sjeldent og ved mer omfattende tilfeller kan det bli aktuelt å åpne området i en ny operasjon og tømme ut fettvevet som ikke aksepteres i vevet.

 

Endring i hudfølelse

Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg på operasjonsstedet. Den kan være redusert men også bli helt borte. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder men endringen i hudfølelse kan vedvare.

 

Smerter

Operasjonsstedet vil være ømt og man kan ha lette til moderate smerter som kan forverres ved bevegelse. De sterkeste smertene forsvinner vanligvis i løpet av 1-2 uker, men hos enkelte pasienter kan det vedvare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem og du vil få resept på smertestillende hvis du har behov for det

 

Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner størstedelen av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før hevelsen har gått tilbake. Så lenge huden på donorområdet er hoven anbefales det å bruke kompresjonsplagg.

 

Blåmerker

Det er ikke uvanlig at det kan oppstå blåmerker på operasjonsstedet. Det skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner i løpet av få uker.

 

Ujevnheter

Det er ikke helt uvanlig at huden i operasjonsområdene kan bli noe ujevn. Der hvor dette skyldes en ujevn fordeling av underhudsfettet kan man evt forsøke å korrigere dette med en ny begrenset fettsuging. Det anbefales imidlertid å vente minst 1 år før eventuelle korreksjoner.

 

Arr

Arr vil kun tilkomme tilsvarende områdene hvor man har høstet fettvevet, og vil typisk innebære omkring 3 mm smale arr hvor man har introdusert fettsugingskanylene. Ved denne prosedyren vil dette normalt være 4 arr skjult i truse-regionen.

Oppfølgning

Brazilian Buttlift - BBL - Oppfølgning

For oss er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at disse utvikler seg. Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du som velger å gjennomføre operasjon hos oss skal føle deg trygg på forløpet og få svar på eventuelle spørsmål.

Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Klikk her for priser Bestill konsultasjon
Påkrevd
Påkrevd