Intimkirurgi

Intimkirurgi er betegnelsen på kirurgiske prosedyrer i underlivet. Vi utfører i dag kun intimkirurgi på kvinner, og reduksjon av indre kjønnslepper er mest vanlig. I tillegg kan vi forminske/forstørre ytre kjønnslepper og redusere volumet av venusberget.

Disse inngrepene kan utføres med lokalbedøvelse eller i narkose, og operasjonen tar rundt 1 time. Du kan reise hjem etter inngrepet.

 

Før operasjonen

Intimkirurgi - Før operasjonen

Faste

Hvis inngrepet skal foregå i lokalbedøvelse, trenger du ikke å faste før operasjonen.

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte med disse senest 2 uker før operasjonen.

Kosthold

Naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse 6 uker før. Dette gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

Røyking

Du må være helt røykfri 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. Du må også unngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Etter operasjonen

Intimkirurgi - Etter operasjonen

Ring kirurgen

Etter hjemreise kan du ringe direkte til kirurgen som har operert deg det første døgnet ved behov.

Ring klinikken

Har du spørsmål dagen etter bes du rette henvendelse til klinikken.

Røyking

Røyking er ikke tillatt 4 uker etter inngrepet.

Ro og hvile

Du skal holde deg mest mulig i ro de første 2 døgn. Allerede dagen etter operasjonen skal du dusje området med svak dusjstråle morgen og kveld. For å unngå komplikasjoner anbefales det at du reduserer aktivitetsnivået de følgende 4 uker, du kan ikke drive med tung trening i denne perioden. Riding, sykling og samleie må unngås i 6 uker.

Smertestillende medisiner

Smertestillende medisiner tas som ordinert av kirurgen. Sting Det brukes utelukkende sting som løser seg opp av seg selv i løpet av 1-2 uker og således ikke behøver å fjernes.

Dusjing

Du kan dusje dagen etter inngrepet, men du må unngå bading og svømming i 4 uker.

Lokal nedkjøling

For å redusere postoperativt ubehag og hevelse kan det være effektivt å kjøle ned operasjonsområdet med isposer. Det er viktig at disse ikke er for kalde, da dette kan gi lokale frostskader. Instruksjoner omkring trygg bruk av isposer gis av legen operasjonsdagen.

Lett trening

Du kan begynne med lett trening etter 2 uker.

Trening uten begrensninger

Trening uten begrensninger kan gjenopptas etter 4-6 uker.

Komplikasjoner

Intimkirurgi - Komplikasjoner

Blødning

Mindre blødninger fra operasjonsområdet kan forekomme første døgnet etter operasjonen og krever ingen behandling. Større blødninger og lokal ansamling av blod i vevet forekommer sjelden, men kan da kreve en mindre reoperasjon.

Infeksjon

Infeksjon etter intimkirurgi forekommer sjelden. Rutinemessig gis én dose med antibiotika like før inngrepet for å motvirke senere infeksjoner. Soppinfeksjon kan forekomme i sjeldne tilfeller og lar seg behandle med soppdrepende medikamenter.

Smerter

Operasjonsområdet vil være ømt og man kan oppleve lette smerter og lokal sårhet. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men kan hos enkelte pasienter vedvare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem.

Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etterpå. Vanligvis forsvinner hevelsen i all vesentlighet i løpet av få uker.

Blåmerker

Det er ikke uvanlig at det kan oppstå blåmerker i operasjonsområdet. Dette skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner spontant i løpet av 1-2 uker.

Arr

Arrene ved reduksjon av de store og små kjønnslepper tilheler som regel pent og er, for andre enn pasienten selv, stort sett ikke synlige eller følbare. De kan føles klumpete og harde den første tiden, men blir mykere av seg selv i løpet av 1-2 måneder.

Forstyrrelser i hudfølelsen

Kjønnsleppenes nervebaner forløper dypt i bløtvevene og vil således ikke påvirkes av inngrepet som foregår overflatisk.

Oppfølgning

Intimkirurgi - Oppfølgning

For oss ved Oslo Privatklinikk er det avgjørende at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Slik unngår du å være i tvil og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du skal føle deg trygg på forløpet og få svar på eventuelle spørsmål.

Intimkirurgi - Priser
Intimkirurgi  uten MVA / med MVA
Reduksjon av indre kjønnslepper  20 000,- / 25 000,-
Reduksjon av ytre kjønnslepper  22 000,- / 27 500,-
Reduksjon av indre og ytre kjønnslepper  34 000,- / 42 500,-
Fettransplantasjon til ytre kjønnslepper  22 500,- / 28 125,-
Fettsuging venusberget  20 000,- / 25 000,-
Løft av venusberget  20 000,- / 25 000,-
Forhudsplastikk/omskjæring (18 års aldersgrense)  20 000,- / 25 000,-
Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Klikk her for priser Bestill konsultasjon
Påkrevd
Påkrevd