Brystforstørrelse med eget fett - Fettransplantasjon

Den store fordelen med brystforstørrelse med fett er at det ser veldig naturlig ut. Det er ingen allergirisiko og det er mulig å flytte uønsket fett. Sammenlignet med brystforstørrelse hvor det brukes implantater, er det en skånsom operasjon. Faktisk er det vanligvis bare små arr som er igjen her, og ingen større, fordi du får en fettinjeksjon.

Brystforstørrelse med fettransplantasjon betraktes som et mer naturlig alternativ til brystimplantater. I tillegg har den den ekstra fordelen av å kunne redusere størrelsen på andre kroppsdeler, slik som magen, hoftene, lårene eller rumpa ved hjelp av fettsuging. En av de aller største fordelene med å forstørre brystene med eget fett, er at i motsetning til implantater trenger de ikke å skiftes ut i fremtiden. Når de injiserte fettcellene blir fullstendig innlemmet i sitt nye miljø, trenger de aldri å fjernes eller byttes ut.

Hva er en brystforstørrelse med eget fett? 

Ved en brystforstørrelse med eget fett vil man skape volum i brystene uten bruk av implantater. Fettet hentes som regel fra mage eller lår ved hjelp av en fettsugingsteknikk. Fettet renses deretter for blod og vevsvæske før det injiseres i kroppen igjen. Man bruker fine nålspisser for å gjøre dette, og fettcellene fordeles i små kanaler i mange lag. Da overlever de ved å få næring fra det omkringliggende vevet og blir en del av vevet det injiseres i. Noe i overkant av halvparten av fettcellene overlever etter en fettransplantasjon. 

Vi er svært opptatte av at pasienter får et naturlig og harmonisk resultat, derfor setter vi av god tid på konsultasjonen for å forstå pasientens ønsker, og for å bli enige om hva som kan gjøres for å oppnå et optimalt resultat.

 

Hvem kan ta brystforstørrelse med eget fett? 

Det finnes ulike grunner for at kvinner ønsker å ta brystforstørrelse med protese. Kvinner som ønsker en brystforstørrelse deles som regel opp i fire ulike grupper: 

  1. Kvinner med små eller ingen bryster grunnet manglende eller liten brystkjertel.
  2. Kvinner som har mistet fylden i brystene etter amming eller ved økende alder.
  3. Kvinner med normal bryststørrelse, som ønsker større bryster. 
  4. Kvinner som ønsker korreksjon av bryster med ulik størrelse.

I tillegg er kvinner med litt ekstra volum på lår/mage egnet godt for brystforstørrelse med eget fett. Ved inngrepet vil man både få volum i brystene, men også fjerne uønsket fett fra enkelte områder. 


Hvordan foregår en brystforstørrelse med eget fett? 

Ved brystforstørrelse med eget fett vil kirurgene bruke avanserte fettsugingsteknikker for å suge ut fettcellene fra bestemte områder. Dette vil både gi volum til brystene, og samtidig fjerne fett permanet fra ønskede områder. En brystforstørrelse med eget fett utføres i narkose. Varigheten avhenger av inngrepets omfang, og du kan reise hjem samme dag.

Før operasjonen

Brystforstørrelse med eget fett - Før operasjonen

 

Faste

Du skal være fastende 6 timer før operasjonen. Det er tillatt å drikke svært små mengder vann inntil 2 timer før operasjonen, for eksempel for å kunne ta nødvendige medisiner. Faste inkluderer mat, vann, kaffe og te. 

 

Dusjing

På operasjonsdagen skal du dusje hjemme før du kommer til klinikken. Du skal vaske hele kroppen og håret med Hibiscrub (desinfiserende såpe). Det er viktig at du ikke har på deodorant, sminke, bodylotion eller andre kremer. Du må også sørge for at du ikke har på neglelakk. Vær vennlig å fjerne alle sminker, piercinger og klokke før du ankommer klinikken. 

 

Blodfortynnende medisiner

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte senest 2 uker før operasjonen.

 

Kosthold

Enkelte naturpreparater kan ha en blodfortynnende effekt. Det anbefales derfor å slutte med disse så lang tid som mulig, og senest 2 uker før. Det gjelder også E-vitamin, hvitløkskapsler og tran.

 

Røyking

Du må slutte å røyke senest 4 uker før, og være røykfri ytterligere 4 uker etter operasjonen. Du må også unngå andre nikotinholdige preparater som snus, nikotintyggegummi og nikotinplaster i samme periode.

Etter operasjonen

Brystforstørrelse med eget fett - Etter operasjonen

 

Ring kirurgen

Etter hjemreise kan du ringe direkte til kirurgen som har operert deg det første døgnet ved behov. Det er svært viktig for oss at pasienten føler seg trygg etter operasjonen. 

 

Ring klinikken

Har du spørsmål dagen etter bes du rette henvendelse til klinikken. Vårt telefonnummer er 22 69 07 00. 

 

Ro og hvile

Du skal holde deg mest mulig i ro og hvile det første døgnet. Dette er også viktig med tanke på sluttresultatet. 

 

Smertestillende medisiner

Smertestillende medisiner tas som ordinert av kirurgen.

 

Dren

Dren brukes kun ved spesielle tilfeller. Drenene fjernes når det kommer tilstrekkelig lite væske per døgn. Vi anbefaler at de fjernes ved klinikken, men har du lang reisevei kan dette gjøres av din fastlege.DusjingDu kan som regel dusje etter 3 dager.

 

Sting

Det brukes vanligvis tråd som løser seg opp, slik at det ikke er behov for å fjerne sting. Er det sting som skal fjernes gjøres dette vanligvis etter én uke.

 

Taping

Arret skal tapes så lenge det er rosa. Du kan dusje med tapen og bare skifte denne når den løsner spontant. Normalt vil det gå 3-6 måneder før arret blekner.

 

Sports-BH

Du skal bruke sports-BH døgnkontinuerlig i 6 uker eller så lenge brystene er hovne. I noen tilfeller anbefaler vi at du bruker brystbind i samme periode som du har på sports-BH.

 

Lett trening

Du kan begynne med lett trening etter 3 uker.

 

Trening uten begrensninger

Trening uten begrensninger kan gjenopptas etter 6 uker.

 

Soling

Du bør unngå direkte soleksponering på arrene det første året for å unngå pigmenteringsforstyrrelser og oppnå et penest mulig sluttresultat.

Komplikasjoner

Brystforstørrelse med eget fett - Komplikasjoner

 

Blødning

Blødning oppstår vanligvis i løpet av de første timene etter operasjonen. Operasjonsområdet vil hovne opp og kan bli smertefullt. Det kan i noen tilfeller være nødvendig med en reoperasjon.


Infeksjon

Pasienten får antibiotika for å forbygge infeksjon. Infeksjoner er derfor sjeldent et problem. Skulle det allikevel forekomme, utvikler symptomene seg som regel innenfor den første uken etter operasjon.

Infeksjonen viser seg vanligvis ved økende smerter, hevelse og rødme på operasjonsstedet. Man kan også få feber og nedsatt allmenntilstand. Tilstanden behandles med antibiotika. I enkelte tilfeller kan det bli nødvendig å fjerne silikonprotesen.


Serom

I enkelte tilfeller kan det samle seg sårvæske under huden i operasjonsområdet. Væsken kan lett fjernes med en tynn kanyle.


Endring i hudfølelse

Etter operasjonen vil følesansen ofte endre seg på brystene. Den kan være redusert, men også bli helt borte. Noen kan også oppleve at huden blir overfølsom. Dette forekommer også i svært sjeldne tilfeller i brystvorteområdet. Følesansen blir vanligvis normal igjen etter noen måneder, men endringen kan vedvare.


Smerter

Brystene vil være ømme og man har lette til moderate smerter som forverres ved bevegelse. Smertene forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men hos enkelte pasienter kan de vare noe lengre. Smertestillende medisiner vil bli utlevert på klinikken på operasjonsdagen før du reiser hjem, og du vil få resept på smertestillende medisiner om du har behov for det.


Hevelse

Operasjonsområdet vil være hovent etter inngrepet. Vanligvis forsvinner størstedelen av hevelsen i løpet av få uker, men hos enkelte kan det ta måneder før hevelsen har gått tilbake. Så lenge huden er hoven anbefales det å bruke kompresjonsplagg.


Blåmerker

Det er vanlig med blåmerker på operasjonsstedet. Dette skyldes små blødninger i vevet. Blåmerkene forsvinner i løpet av få uker.


Arr

I begynnelsen vil arrene være røde og hovne, men over måneder blir de vanligvis gradvis lysere og mykere. Enkelte danner dessverre arr som kan bli mindre pene.


Strekkmerker

Det kan unntaksvis oppstå strekkmerker på brystene etter en brystforstørrelse.

 

Asymmetri

De fleste kvinner har en viss grad av brystasymmetri fra naturens side. Det kan være sideforskjell både hva angår størrelse, form og plassering av brystvorteområdet. Det er derfor ikke uvanlig at man ikke oppnår full symmetri etter en brystforstørrelse.


Graviditet og amming

Sett over et helt liv vil kvinnens bryster gjennomgå en gradvis forandring. Spesielt i forbindelse med graviditet og amming forandrer brystene seg relativt mye med hensyn til form, fylde og fasthet. En brystforstørrelse vil sjeldent påvirke kvinnens evne til å amme.

 

Oppfølgning

Brystforstørrelse med eget fett - Oppfølgning

 

Ved Oslo Privatklinikk er det avgjørende for oss at du føler deg helt trygg etter operasjonen. Vi vil derfor oppfordre deg til også å ta kontakt utenom ordinære kontroller dersom det er noe du lurer på. Etter brystforstørrelse med eget fett er du velkommen til å ringe kirurgen din dersom du skulle hatt noen spørsmål. Slik unngår du å være i tvil, og vi vil raskt kunne fange opp eventuelle problemer og forhindre at de utvikler seg.

Du vil etter operasjonen også bli tildelt flere kontrolltimer ved klinikken for at du føler deg trygg på forløpet og får svar på eventuelle spørsmål. 

Har du spørsmål, eller ønsker konsultasjon?
Ta kontakt
Påkrevd
Påkrevd