Fjerning av føflekker

Føflekker kan være til sjenanse i utsatte områder; for eksempel i ansiktet eller på brystet. Enkelte føflekker bør også fjernes hvis de har et utseende eller en størrelse som gjør at de kan utvikle seg til mer farlige hudforandringer.

Hos Oslo Privatklinikk tilbyr vi kosmetisk føflekkfjerning – vi fjerner føflekken i sin helhet, men velger en snittføring og sy-teknikk som gjør at arrene blir smale og så lite synlige som mulig. Vi vil også forme arrene slik at de legger seg i hudens naturlige linjer. Alle føflekker som fjernes vil rutinemessig bli sendt til analyse for å utelukke at de har farlige celleforandringer. Dette gjøres som en trygghet for pasientene.

Prosedyren foregår i lokalbedøvelse og tar som regel mindre enn 30 minutter. Man kan gjenoppta sin normale aktivitet umiddelbart, men anbefales å unngå hard fysisk aktivitet det første døgnet. Hvis føflekken er fjernet fra et strekkutsatt område vil man av kosmetiske hensyn anbefales å unngå aktiviteter som påfører særlig mye strekk i hudområdet de første to ukene etter prosedyren.

Det anbefales også å tape over arrene med arrplaster i opptil tre måneder for å oppnå et penest mulig resultat.